Danish Lightning ®

Missionen

At understøtte udbredelsen af Bitcoins Lightning Netværk (BTC LN) i Danmark.

Dette gøres ved at

Knudepunkt på lightning netværket

Dette er muligt takket være holdet der har programmeret en server, LND - Lightning Network Daemon. Fredag den 13. marts 2018 blev beta versionen offentliggjort på github.com.

Noden har ID

039ac7c1536c2441cf42c9964d2614984cbc99f7ffb474e9affb451af8210a9c6f@5.186.60.13:9735.

Mål Dato
  Lightning knudepunkt på testnet     Januar 2018  
  Starte en lille butik på testnet     11. juni 2018  
  Lightning knudepunkt på mainnet     8. september 2018  

Hjælpe firmaer, som ønsker at kunne modtage betaling i Bitcoin

Mål Dato
  Åbne The Little Shop som demonstration     9. september 2018  
  Åbne en server, der kan modtage betalinger     Når interessen er der  
  Afvente LN punge, som firmaer kan bruge uden at køre en fuld node selv    2019  
  Åbne en lille butik, som bygger på en LN pung     2019  
  Åbne en betalingskanal til ethvert firma, der kører en LN node     Kontinuert  

Den enkleste løsning er at anvende den server, som Danish Lightning kører. Firmaet sender regningsteksten og beløbet. Serveren udskriver regningen og sender den til firmaet, som viser den til kunden. Serveren giver besked, når regningen er betalt. Implementeringen er ganske enkel, men der er den ulempe at pengene derefter ligger hos Danish Lightning.

Den anden løsning er at firmaet kører en server som er et knudepunkt på på Bitcoin netværket. Dette setup har den fordel, at det er firmaet selv - ikke Danish Lightning - der kontrollerer de betalte Bitcoins.

Hjælpe med at skabe en cirkulær økonomi

Målet med lightning netværket er hurtig og billig overførsel af værdi. Når Danish Lightning åbner en kanal til en virksomhed, lad os sige på kr. 10.000, skal der betales en lille omkostning til dem, der arbejder med at vedligeholde blokkæden. Når virksomheden har modtaget lidt under kr 10.000, er kanalen brugt op. Den kan lukkes, og en ny åbnes. Danish Lightning foreslår i stedet, at virksomheden selv køber varer og tjenesteydelser gennem den samme kanal. Derved forbliver den åben.

Det samme gælder kunderne. Ideelt skal de modtage lige så meget, som de bruger på deres kanaler, hvorved de forbliver åbne.

Danish lightning vil tilbyde at købe virksomhedernes Bitcoins. Den forventede omkostning herved er prisen på bankoverførslen. Der er ingen planer om at starte en børs.

Kontact

e-mail: Allan Lind Jensen

Personlig hjemmeside

Finansiel regulering

Danish Lightning vil samabrejde med myndighederne på enhvert måde med henblik på at afsløre hvidvaskning og bekæmpe kriminalitet.